Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 183 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 64 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς
Yποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, καθώς η ΕΚΤ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, προχώρησε σήμερα σε εκτεταμένες αγορές.
Στη δευτερογενή αγορά σήμερα, η απόδοση του 5ετούς επανήλθε σε «αρνητικό έδαφος» και κυμάνθηκε στο -0,031% από 0,052%, του 10ετούς υποχώρησε στο 0,75% από το 0,88% και του 15ετούς στο 0,86% από 0,99%.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 183 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 64 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,78% από 0,87%, έναντι -0,33% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,11% από 1,19%.
Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ, καθώς η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στο 1,1808 δολ. από το επίπεδο του 1,1814 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στο 1,1780 δολ..
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















