Οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές ώστε να αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες είναι οι κάτωθι:
-Δημιουργία δικαστηρίων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την εκδίκαση των υποθέσεων του νόμου 3869/2010. Αυτό θα αφορά τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις νέες αιτήσεις που θα γίνουν.
-Τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται από την πρώτη στιγμή με την κατάθεση της αίτησης και όχι μετά. Σε περίπτωση ελλιπούς φακέλου, η αίτηση θα απορρίπτεται αυτομάτως.
-Σε περιπτώσεις που οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και μέχρι την εκδίκαση από το δικαστήριο οι δανειολήπτες θα καταβάλλουν μηνιαίες δόσεις -όπως και σήμερα- όμως αυτές θα καθορίζονται με πιο λεπτομερή κριτήρια. -Στο νόμο Κατσέλη θα μπορούν να καταφεύγουν και οι μικρές επιχειρήσεις.
-Διαχωρισμός των υποθέσεων έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών και εν γένει δανειοληπτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. -Επανεξέταση των κυρώσεων σε περίπτωση μη καταβολής των μηνιαίων δόσεων.
-Κατάργηση της δυνατότητας που δίνεται από το νόμο να μειώνεται το δάνειο σε ποσοστό ακόμη και 80% της αντικειμενικής αξίας.
Επιπλέον, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου 4307/2014 για τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ η κυβέρνηση μέχρι την οριστική αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» θα λάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχύσει την εξωδικαστική ρύθμιση μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















