Οι επικεφαλής των πιστωτών ανέθεσαν στα τεχνικά κλιμάκια να διαμορφώσουν το τελικό κείμενο που θέλουν να παρουσιάσουν στον Αλέξη Τσίπρα, ως τη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας στην οποία ευελπιστούν να καταλήξουν έως τα τέλη της εβδομάδας. Σύμφωνα με αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τις συνομιλίες στο Βερολίνο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους δημοσιονομικού πλεονάσματος που θα συμπεριληφθούν στο συμφωνηθέν κείμενο.
Το ΔΝΤ παραμένει επιφυλακτικό και συνεχίζει να αναζητά διασφαλίσεις ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στα χέρια των πιστωτών της ΕΕ?, εάν δεν συμφωνηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οι στόχοι δεν εκπληρωθούν. «(Υπήρξε) τουλάχιστον σύγκλιση σε επίπεδο κειμένων», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι οι απόψεις πιθανόν απέχουν μεταξύ τους.
Παρόλα ταύτα, οι συνομιλίες οδήγησαν στο πλέον σημαντικό σημείο καμπής εδώ και τρεις μήνες στη συνεχιζόμενη ελληνική κρίση, με τους αξιωματούχους να ευελπιστούν πως έως το τέλος της ημέρας μπορεί να συμφωνηθεί ένα τελικό κείμενο που θα σκιαγραφεί αυτό που αναμένεται από την πλευρά της Αθήνας.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















