Όπως είναι γνωστό η πρώτη δόση, ύψους 300 περίπου εκατομμυρίων ευρώ λήγει στις 5 Ιουνίου και οι υπόλοιπες (συνολικά 1,6 δισ. ευρώ) σταδιακά ως τις 19 του ίδιου μήνα. «Υπάρχει η πιθανότητα να συγκεντρωθούν ορισμένες πληρωμές που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και να μετατραπούν σε μια», σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρώπης.
Δεύτερος αξιωματούχος επίσης αναγνώρισε ότι υπάρχει αυτή τη δυνατότητα. «Είναι κατά κύριο λόγο μια τεχνική άσκηση και θα πουν στο ΔΝΤ ότι έτσι θέλουν να το κάνουν και το Ταμείο πιθανότατα θα συναινέσει». Οι αξιωματούχοι, όμως, σημείωσαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το τρικ μόνο στην περίπτωση που υπάρχει σαφής προοπτική συμφωνίας με τους δανειστές η οποία θα επικοινωνηθεί στις αγορές και τους πολίτες.
Διαφορετική η μη πληρωμή μπορεί να πυροδοτήσει πανικό και εκροές καταθέσεων. «Θα κερδίσουν μερικές έξτρα εβδομάδες. Αλλά αν δεν έχουν κάποια προοπτική για το πώς θα χειριστούν την εξόφληση στο τέλος θα είναι μεγάλο ρίσκο για τους Ελληνες να το κάνουν αυτό.Οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες», συμπληρώνοντας πως «Οι πολίτες μπορεί να θελήσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και ποιος ξέρει τι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα».
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε πάντως χθες ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να πακετάρει τις δόσεις προς το ΔΝΤ.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















