Αντικείμενο ο τρόπος εντοπισμού των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία που πιθανό να αποτελούν προϊόν φοροαποφυγής. Η κυβέρνηση επιδιώκει την υπογραφή συμφωνίας που να δίνει ανάλογο δικαίωμα στην Αθήνα, ώστε να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία φόροι από καταθέσεις που δεν έχουν δηλωθεί.
Οι καταθέσεις αυτές υπολογίζονται σε αρκετά δις ευρώ και από την κυβέρνηση υπάρχει η βούληση να δοθεί “χτύπημα” στη φοροαποφυγή των πλουσίων όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και συμβολικούς, καθώς σε κάθε του παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι το μεγάλο βάρος της σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια το σήκωσαν οι φτωχότεροι με την ελληνική ελίτ να “περνά” by pass την κρίση.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















