Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Μήνυμα για εκκένωση στην Αρχαία Ολυμπία

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - Μήνυμα για εκκένωση  στην Αρχαία Ολυμπία

Το Λιμενικό απομάκρυνε 85 πολίτες από την παραλία του χωριού Ροβιές

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα με χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις έχουν γίνει στάχτη.
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στις Ροβιές, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός στον δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Ο οικισμός παραδόθηκε στις φλόγες με τη φωτιά να σταματά τελικά στη θάλασσα.
Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και σημειώνουν ότι φλόγες βγαίνουν από παντού, ενώ οι πυροσβέστες τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες για να σώσουν τους ανθρώπους.
Καθυστερήσεις στην αποστολή εναέριων μέσων, κάτι που τελικά απέβη μοιραίο, κατήγγειλε ο δήμαρχος Μανουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στον Σκάι.
«Η κατάσταση είναι εκτός ορίων. Καιγόμαστε ολοσχερώς. Καίγονται σπίτια και ξενοδοχεία στις Ροβιές. Έχουν καεί περισσότερα από 50.000 στρέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι στην περιοχή επιχειρούν μόνο 22 πυροσβεστικά οχήματα και καθόλου εναέρια μέσα.Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι τουλάχιστον τρία και το μήκος τους ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα. Το ένα μέτωπο, που είναι και το μεγαλύτερο, κινείται προς το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, το δεύτερο προς την κωμόπολη των Ροβιών και το τρίτο προς τους Κουρκουλούς.


Απομακρύνει εγκλωβισμένους πολίτες από τις Ροβιές της Εύβοιας το Λιμενικό


Συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-"παντόφλα" "ΠΑΡΑΛΟΣ".

Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα. Έως και αυτή τη στιγμή σκάφη του Λιμενικού περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.


Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών στην Αρχαία Ολυμπία


Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Ρόδο

Υπό έλεγχο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3 μ.μ. στο νησί της Ρόδου.

H φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ' Ασγούρου και στο σημείο έσπευσε έγκαιρα ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της.

Παράλληλα, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν και δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα συμβάλλοντας στον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς προτού αυτή επεκταθεί.

Σήμερα όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, δεδομένου ότι η Ρόδος, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, βρίσκεται για σήμερα στην κατηγορία κινδύνου 5, ως περιοχή που προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς.


Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες Υγείας

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού στην Εύβοια μαζί με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ενισχύθηκε με ένα επιπλέον ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και επιπλέον φορητές φιάλες οξυγόνου που μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ