Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη «Μαφία της Μυκόνου» στρέφονται οι έρευνες

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη «Μαφία της Μυκόνου» στρέφονται οι έρευνες

Θύμα ξυλοδαρμού στο παρελθόν το θύμα

Απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τα κίνητρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 54χρονου, το πρωί στο Νέο Ψυχικό, αναζητά η Αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος τοπογράφος είχε καταγγείλει πριν από δύο χρόνια ξυλοδαρμό στο “νησί των ανέμων” και μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων. Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν ότι η δολοφονία του 50χρονου σχετίζεται άμεσα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Μύκονο, καθώς εκεί ήταν τα περισσότερα έργα που είχε αναλάβει η τεχνική του εταιρεία και τα οποία διαχειριζόταν ο ίδιος, σε αντίθεση με τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος φρόντιζε για τη λειτουργία του γραφείου στην Αθήνα.

Το θύμα φέρεται να ασχολούνταν με οικόπεδα “φιλέτα” της Μυκόνου. Με αυτά τα δεδομένα, οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους την αποκαλούμενη και ως “Μαφία της Μυκόνου” και θα ξεσκονίσουν τους φακέλους με τα έργα και τις αρχιτεκτονικές μελέτες που έχει αναλάβει το θύμα. Οι αρχές δεν αποκλείουν ο 54χρονος να ενόχλησε κάποιους με την έντονη επιχειρηματική του δραστηριότητα στο νησί, γι αυτό και να έγινε στόχος.

Χωρίς συνεργό ο δράστης

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής είναι ότι ο δράστης της δολοφονίας δεν είχε συνεργό, όπως γίνεται σε αντίστοιχες μαφιόζικες δολοφονίες. Ενδεχομένως να τον ακολούθησε από το σπίτι του το πρωί μέχρι τα γραφεία της εταιρείας. Γνώριζε που ήταν τα γραφεία της εταιρείας, γνώριζε το δρομολόγιό του και τον περίμενε εκεί. Γι αυτό δεν είχε και συνεργό, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως και τον Σεπτέμβριο του 2021 είχαν χτυπήσει κάποια άτομα στην περιοχή του Χαλανδρίου, μεταξύ των οποίων και ο 54χρονος, που του είχαν προκαλέσει σωματικές βλάβες. Και σε αυτή την περίπτωση είχε καταθέσει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής του Νέου Ψυχικού περιγράφουν τον 34χρονο ως έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ούτε είχε ποινικό μητρώο. Ο 54χρονος ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο δράστης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Πλησίασε το τζιπ που οδηγούσε το θύμα, πυροβόλησε από κοντινή απόσταση την ώρα που πάρκαρε το όχημά του κάτω από την εταιρεία του και διέφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

Στο σημείο της επίθεσης οι άνδρες της ασφάλειας έχουν βρει περισσότερους από δέκα κάλυκες, αν και κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για 16 πυροβολισμούς και για άλλους τέσσερις λίγο μετά.

O δράστης ήταν ένας, σήκωσε το πιστόλι, τον πυροβόλησε πάρα πολλές φορές. Από τους ήχους από ηχητικά που ακούγονται φαίνεται ότι πρέπει να άλλαξε κάποια στιγμή γεμιστήρα. Δηλαδή οι σφαίρες πρέπει να είναι 20. Το πιστόλι είναι μέχρι 16 σφαίρες, άρα άλλαξε γεμιστήρα” εκτίμησε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο Πρώτο.

Ο άνδρας που έπεσε νεκρός από την επίθεση διατηρούσε στην περιοχή τεχνική εταιρεία. Σε αυτή ανήκει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ο συνεταίρος του ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές. Η κλήση έφτασε στο κέντρο της άμεσης δράσης στις 8.32 το πρωί. Στην ΕΛΑΣ σήμανε συναγερμός. Το σημείο αποκλείστηκε και εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Τον ήθελαν νεκρό. Φαίνεται ότι ο στόχος ήταν ο συγκεκριμένος, γιατί αυτός χρησιμοποιούσε περισσότερο το αυτοκίνητο, το leasing αυτοκίνητο που ανήκε στην τεχνική εταιρεία. Ελέγχεται ο τόπος του εγκλήματος καθώς και τα κίνητρα” τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Για την δολοφονία, προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ