Βαριές ποινές για την Folli Follie - Πολυετείς καθείρξεις για Κουτσολιούτσους και συνεργάτες

Βαριές ποινές για την Folli Follie - Πολυετείς καθείρξεις για Κουτσολιούτσους και συνεργάτες

 Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα εκτίσουν την ποινή τους Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου

Βαριές ποινές επέβαλε το δικαστήριο για την υπόθεση της Folli Follie καταδικάζοντας σε πολυετείς καθείρξεις τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στενούς τους συνεργάτες.

Οι ποινές κυμάνθηκαν από δέκα χρόνια κάθειρξη ως δέκα επτά, καθώς η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

Το δικαστήριο επέβαλε τις εξής τελικές ποινές:

Το δικαστήριο επέβαλε την μεγαλύτερη ποινή στον ιδρυτή του Ομίλου Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανακοινώνοντας κάθειρξη 17 ετών στον 83χρονο κατηγορούμενο.

Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών.

Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου ανακοινώθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι αθώοι από όλες τις αξιόποινες πράξεις που τους έφεραν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη κρίθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι.

Με απόφαση του δικαστηρίου και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Folli Follie οδηγούνται στη φυλακή.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν και για τον αναζητούμενο συνεργάτη των κατηγορουμένων Ιωάννη Μπεγιέτη ο οποίος κρίθηκε επίσης ένοχος .

Ομόφωνα το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλλε σε Δ. Κουτσουλιούτσο, Τζ. Κουτσουλιούτους, Αικ. Μπεγιέτη και Ιωάννη Μπεγιέτη.

Η μοναδική που φεύγει ελεύθερη από το δικαστήριο είναι η συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην οποία επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία δέκα χιλιάδων ευρώ.

Στο σπίτι τους και όχι στη φυλακή θα εκτίσουν την ποινή τους ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δεν χορήγησε ανασταλτικό της έφεσης τους αλλά έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του ιδρυτής της folli follie και της συζύγου του να εκτίσουν την ποινή τους στην κατοικία τους λόγω ηλικίας.

Πιο αυστηρές από την εισαγγελική πρόταση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί χαμηλότερες ποινές, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας ζήτησε η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για όλους τους κατηγορουμένους.

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη Folli Follie, και οι 11 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι από το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στην συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικ. Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζ. Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε αθώος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχος για πλαστογραφία άμεση συνεργεία στη. Απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ