Folli Follie: Ένοχος για τέσσερις κατηγορίες ο Δ. Κουτσολιούτσος – Αθώοι για εγκληματική οργάνωση

Folli Follie: Ένοχος για τέσσερις κατηγορίες ο Δ. Κουτσολιούτσος – Αθώοι για εγκληματική οργάνωση

Η απόφαση επί των ποινών δεν αποκλείεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

 

Ομόφωνα αθώοι για τη βαριά κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν από το δικαστήριο και οι έντεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Folli Follie, ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, μέλη της οικογένειας του αλλά και στενοί του συνεργάτες καταδικάστηκαν για άλλα σοβαρά αδικήματα.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία για πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορίες βαριές που επισύρουν ποινές πολυετούς καθείρξεως.

Για την σύζυγο του Αικατερίνη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο γιός του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος όπως όλοι για τη συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και επίσης αθώος και για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Ωστόσο κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Συνεργάτις της οικογένειας Κουτσολιούτσου επίσης κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε πλαστογραφία σε απάτη από κοινού, σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδωθεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με αγόρευσης συνηγόρων επί ελαφρυντικών, ενώ απόφαση επί των ποινών δεν αποκλείεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ