Η επιστολή του FTI στους Έλληνες ξενοδόχους - Πώς θα εξοφληθούν

Η επιστολή του FTI στους Έλληνες ξενοδόχους - Πώς θα εξοφληθούν

Τι επισημαίνει το Υπουργείο Τουρισμού

Επιστολή από τον ο FTI, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις που είχαν γίνει μέσω αυτού θα προχωρήσουν κανονικά και τα ποσά που πληρώθηκαν από τους ταξιδιώτες θα καλυφθούν από ένα ασφαλιστικό ταμείο, έλαβα τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Χατζή στο Χ, ο οποίος δημοσίευσε επιστολή που έλαβαν Έλληνες ξενοδόχοι που συνεργάζονται με τον FTI, το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF) θα καλύψει, όπως προβλέπει ο νόμος τα ταξιδιωτικά πακέτα που κρατήθηκαν μέσω FTI, 5vorFlug ή BigXtra.

«Σε συνεργασία με το DRSF, θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους όπως είχε προγραμματιστεί. Σας παρακαλούμε να μην τους θεωρήσετε υπεύθυνους, καθώς κάθε επισκέπτης θα καλύπτεται από μια συνοδευτική επιστολή με οδηγίες χρέωσης που εκδίδονται από το DRSF», αναφέρει η επιστολή.

Τι επισημαίνει το Υπουργείο Τουρισμού

Από το Υπουργείο Τουρισμού επισημαίνεται ότι τα πακέτα διακοπών των επισκεπτών από τη Γερμανία στη χώρα μας από την εν λόγω εταιρία έχουν ήδη εξοφληθεί είτε προπληρωθεί, άρα έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος μη πληρωμής των ξενοδόχων και άλλων εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Γερμανικών Τουριστικών Πρακτόρων DRV αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του FTI , αυτό συνεπάγεται ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν – ολόκληρη η τιμή του ταξιδιού εάν έχει ήδη πληρωθεί, καθώς και οι προκαταβολές – προστατεύονται σε περίπτωση αφερεγγυότητας. Αυτό ισχύει για πελάτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών.

Το DRSF είναι πλέον υπεύθυνο για την επεξεργασία σε περίπτωση αφερεγγυότητας, σε στενή συνεργασία με τον επηρεαζόμενο διοργανωτή. Αυτό σημαίνει ότι το DRSF είναι υπεύθυνο, αφενός, για την επιστροφή της τιμής ταξιδιού που καταβλήθηκε στους επηρεαζόμενους πελάτες και, αφετέρου, για κάθε απαραίτητο επαναπατρισμό των επισκεπτών. Ο κύριος όγκος των πελατών του FTI κατευθυνόταν στο 70% σε Κρήτη και Ρόδο, 20% σε Κέρκυρα και Κω και το υπόλοιπο 10% περίπου κάλυπτε την υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ