Συνελήφθη ο εισαγωγέας της Ford στην Κύπρο!

Συνελήφθη ο εισαγωγέας της Ford στην Κύπρο!
Οι Κυπριακές Αρχές συνέλαβαν τον εισαγωγέα της Ford καθώς βεβαιώθηκε πως πουλούσε μεταχειρισμένα ΙΧ για καινούρια σε ανυποψίαστους καταναλωτές της Μεγαλονήσου! Στην Ελλάδα οι Αρχές ακόμη... ψάχνουν
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Οταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα πώλησης μεταχειρισμένων πολυτελών αυτοκινήτων για καινούρια από εισαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα μετά από λίγες ημέρες οι Αρχές της Κύπρου ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και Δημόσιοι Υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και των Τελωνείων οι οποίοι παραποιούσαν τα χαρτιά των εισαγόμενων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα το κυπριακό κράτος να χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ενώ από την άλλη οι πολίτες να πληρώνουν "χρυσά" τα μεταχειρισμένα ΙΧ που αποκτούσαν.
Να υπενθυμίσουμε πως οι Κυπριακές Αρχές χρειάστηκαν μόλις 2,5 μήνες για να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να εκδόσουν τα εντάλματα σύλληψης ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας οι Αρχές "ερευνούν" την υπόθεση τουλάχιστον 8 μήνες τώρα χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει απολύτως τίποτα ουσιαστικό και βέβαια η εισαγωγική που ερευνούν δεν αφορά την Ford Motors Hellas...
Στην Κύπρο οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον εισαγωγέα της Ford κ. Μιχάλη Μιχαήλ ενώ επίσης ενώπιον του δικαστηρίου οδηγήθηκε και ο Ανδρέας Χαραλάμπους ιδιοκτήτης της εταιρείας Α. Ch. Car Leasing Ltd.
Τελικά ο εισαγωγέας της Ford Κύπρου κ. Μιχάλη Μιχαήλ συνελήφθη στις Αρχές Ιουνίου, καθώς έλειπε από την Κύπρο μέχρι τις αρχές του μήνα παρακολουθώντας αγώνες ποδοσφαίρου ενώ υπο κράτηση τελεί και ο λογιστής της εταιρείας. Σύμφωνα με τις Κυπριακές Αρχές Υπάλληλοι του κράτους φέρονται να εμπλέκονται στην κομπίνα επειδή εξέδιδαν πλαστά Πιστοποιητικά!

Η κομπίνα στην Κύπρο


Μετά από έρευνες το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τα Κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, διαπιστώθηκε ότι πέραν των 1.500 περιπτώσεων εγγραφής οχημάτων δεν έγιναν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, εντοπίστηκαν ακόμα και περιπτώσεις παραποίησης στοιχείων. Όλες οι περιπτώσεις αφορούσαν τα έτη 2006–2013.
Τα συγκεκριμένα οχήματα φαίνεται να εισάγονταν μεταχειρισμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και πωλούνταν στην Κύπρο ως καινούργια σε ανυποψίαστους πελάτες. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα αυτά είχαν προηγουμένως εγγραφεί στη Βρετανία.
Μια από τις περιπτώσεις αφορά εισαγωγή 50 διπλοκάμπινων οχημάτων από το 2007–2009 όπου στα πλαίσια της έρευνας παρουσιάστηκαν στοιχεία εγγραφής σε βρετανική εταιρεία, ενώ ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος στην Κύπρο παρουσίαζε τα οχήματα ως καινούργια και μάλιστα με μεταγενέστερη εγγραφή.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και πλαστογραφία εγγράφων.
Εναντίον τους διερευνώνται διάφορες υποθέσεις πλαστογραφίας εγγράφων που αφορούν εγγραφές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ως καινούρια, αλλά και μεταπώληση οχημάτων στο εξωτερικό χωρίς να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
Πάντως για την όλη υπόθεση αναμένονται και συλλήψεις κυβερνητικών υπαλλήλων οι οποίοι φέρονται να λάμβαναν μίζες είτε υπό μορφή χρημάτων είτε υπό μορφή αυτοκινήτων, προκειμένου να εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά μέσω των οποίων να «παίρνει σάρκα και οστά» η κομπίνα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σαν καινούργια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ