Αύξηση 4,3% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ

 Αύξηση 4,3% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ
Αύξηση κατά 4,3% καταγράφηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο κατά το Μάιο. Είναι ο ένατος συνεχής μήνας που οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξάνονται στην Ευρώπη με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Τα νέα μοντέλα που παρουσιάζουν εταιρείες όπως η Renault και η Volkswagen μετά από μία εξαετία απραξίας, επίσης συμβάλουν στην τόνωση της ζήτησης.
Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν στα 1,13 εκατ. οχήματα από 1,09 εκατ. το Μάιο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου.
Στη Γερμανία οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 5,2% ενώ η μόνη χώρα με μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων είναι η Ιταλία (-3,8%). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν στην Ελλάδα σε ετήσια βάση το Μάιο κατά 42,3% στις 7.459. Συνολικά, για τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα διαμορφώνονται στις 29.505 καταγράφοντας αύξηση 19,4% από το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ