Η Toyota βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο της Αυστραλίας

 Η Toyota βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο της Αυστραλίας
Μέχρι τα τέλη του 2017 θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Αυστραλία, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, βάζοντας "λουκέτο¨ στο εργοστάσιο το οποίο σήμερα απασχολεί 4.000 εργαζομένους.


Ο όμιλος επικαλείται τις υψηλές δαπάνες και το ισχυρό νόμισμα της χώρας που καθιστούν την Αυστραλία ασύμφορη βάση παραγωγής.
"Αναγκαζόμαστε να λάβουμε τη δύσκολη αυτή απόφαση καθώς η συγκεκριμένη αγορά δέχεται έναν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, το δολάριο Αυστραλίας είναι πολύ ισχυρό και εξάλλου το σύνολο της παραγωγής αυτοκινήτων στην Αυστραλία μειώνεται", εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ακίο Τογιόντα, σε ανακοίνωση.
"Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μετατρέψουμε την επιχείρησή μας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες εκτός του ελέγχου μας που καθιστούν ασύμφορη την κατασκευή αυτοκινήτων στην Αυστραλία", δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota στην Αυστραλία Μαξ Γιασούντα.
Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ομίλου General Motors, ο οποίος θα σταματήσει την παραγωγή του στην χώρα επίσης έως το 2017. Το 2013 εξάλλου η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford έχει ήδη ανακοινώσει από την πλευρά της ότι θα σταματήσει την συναρμολόγηση οχημάτων της στην Αυστραλία το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ