Τesla: Νέα μεγάλη ανάκληση οχημάτων για προβλήματα στα καπό

Τesla: Νέα μεγάλη ανάκληση οχημάτων για προβλήματα στα καπό

Ποια Tesla  επηρεάζει η ανάκληση

Η Tesla προχωρά σε ανάκληση περισσότερων από 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του κινδύνου αστοχίας του λογισμικού στην ανίχνευση ενός ανοιχτού καπό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική ρυθμιστική αρχή ασφάλειας αυτοκινήτου.

Σε αυτή την περίπτωση, το καπό θα μπορούσε να ανοίξει πλήρως και να εμποδίσει τη θέα του οδηγού, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Η Tesla ξεκίνησε να διαθέτει ενημέρωση λογισμικού over-the-air για να διορθώσει το πρόβλημα, ανέφερε η NHTSA. Το ενημερωμένο λογισμικό εντοπίζει το ανοιχτό καπό και ειδοποιεί τον οδηγό για την κατάσταση.

Ποια Tesla επηρεάζει η ανάκληση

Η ανάκληση επηρεάζει ορισμένα οχήματα Model 3, Model S, Model X της περιόδου 2021-2024 και το Model Y της περιόδου 2020 -2024, όπως εξήγησε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή. Τα οχήματα, σύμφωνα με την Tesla, ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ασφάλισης του καπό που παράγεται στην Κίνα από την Magna Closures Co Ltd.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διερεύνηση των καταγγελιών πελατών για περιπτώσεις απρόβλεπτου ανοίγματος καπό σε ορισμένα οχήματα Model 3 και Model Y στην Κίνα τον Μάρτιο και ξεκίνησε ανάκτηση υλικού ασφάλισης και επιθεώρηση οχήματος κατά τη χρήση.

Παρά το γεγονός ότι λιγότερα τέτοια συμβάντα συνέβησαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η Tesla ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μηχανολογικές μελέτες στις περιοχές για να επιθεωρήσει τα συστήματα ασφάλισης καπό τον περασμένο μήνα και αποφάσισε να προβεί σε ανάκληση νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ανάκληση είναι η μεγαλύτερη της Tesla από τον Δεκέμβριο, όταν είχε ανακαλέσει 2,03 εκατομμύρια οχήματα των ΗΠΑ – ή σχεδόν όλα τα αυτοκίνητά της στους δρόμους των ΗΠΑ εκείνη την εποχή – για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας στο σύστημα Autopilot της.

Ωστόσο, μετά από αναφορές για 20 ατυχήματα που αφορούσαν οχήματα που είχαν τη νέα ενημέρωση αυτόματου πιλότου, η NHTSA ξεικίνησε έρευνα, λέγοντας ότι είχε εντοπίσει «αρκετές ανησυχίες» σχετικά με την ανάκληση.

Η Tesla σημείωσε την περασμένη εβδομάδα το χειρότερο τριμηνιαίο περιθώριο κέρδους της της τελευταίας πενταετίας, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που κάνει ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων να αναζωογονήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ