Μάχη για τις αποδόσεις των προθεσμιακών - Τι δίνουν οι τράπεζες

Μάχη για τις αποδόσεις των προθεσμιακών - Τι δίνουν οι τράπεζες
Μάχη δίνουν οι τράπεζες προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατό ν την καλύτερη απόδοση των προθεσμιακών καταθέσεων. Έτσι η Alpha Bank προχώρησε στην προσφορά του καλύτερου επιτοκίου της αγοράς για 3μηνη κατάθεση, προκειμένου να αυξήσει τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς της.

Το επιτόκιο της προθεσμιακής κατάθεσης για διάρκεια 3 μηνών ανέρχεται από 15/3 σε 1,20%, από το 1,40 που ήταν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, που είναι το υψηλότερο που «παίζει» αυτήν τη στιγμή στην αγορά.

Η απόδοση αυτή προσφέρεται μόνο μέσω του προϊόντος «Alpha Online Προθεσμιακή», το οποίο διατίθεται αποκλειστικά μέσω του e-banking της Alpha Bank.Τα επιτόκια στις υπόλοιπες καταθέσεις παρέμειναν σταθερά.

Οι τρεις στόχοι

Με την αύξηση του παραπάνω επιτοκίου η τράπεζα στοχεύει στην άντληση καταθέσεων από τις ακόλουθες πηγές:

- Από τον ανταγωνισμό

- Από τα υπόλοιπα των «ανοιχτών» καταθέσεων των πελατών της

- Από αμοιβαία κεφάλαια ξένων οίκων, κυρίως money-market, που διέθετε πριν τα capital controls

Η καμπάνια αυτή έρχεται σε απάντηση αντίστοιχων προσφορών της EUROBANK και της Τράπεζας Πειραιώς.Η πρώτη δίνει δώρο αυτήν την περίοδο 5 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ κατάθεσης μετρητών ή εμβάσματος από άλλη τράπεζα, που θα πραγματοποιηθούν έως τις 31/3/2016.

Από την άλλη πλευρά η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενεργοποιήσει προϊόντα, η διάθεση των οποίων είχαν ανασταλεί.Μεταξύ αυτών το προϊόν «Πειραιώς Μέγας», το οποίο αποτελεί ένα συνδυασμό αμοιβαίων κεφαλαίων και προθεσμιακής κατάθεσης με υψηλό επιτόκιο που φτάνει έως και το 4%.Επίσης διατίθεται ξανά η προθεσμιακή «Στα Μέτρα Σου» μέσω της οποίας ο καταθέτης προσαρμόζει το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες του.

πηγή: moneyonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ