Οι ισορροπίες της Πειραιώς, η αντίδραση της Εθνικής, το στοίχημα της Aegean και το πάρκο... παγωτού

Οι ισορροπίες της Πειραιώς, η αντίδραση της Εθνικής, το στοίχημα της Aegean και το πάρκο... παγωτού

Ενδιαφέρουσες συμπεριφορές στο ταμπλό του ΧΑ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεύτερη συνεδρίαση after the placement και πωλητές-αγοραστές σαν να βρίσκουν τα σημεία αναφοράς τους. Στα 3,856 έως 4 και τελική τιμή στα 3,99 ευρώ για τη μετοχή, και όπως εκτιμούσε από τους παλαιούς της Σοφοκλέους 10 το "άδειασμα"της Δευτέρας οφειλόταν- εν μέρει- στις ρευστοποιήσεις (και ) εγχώριων που είχαν τοποθετηθεί από τα 3,3-3,4 ευρώ-στα τέλη Ιανουαρίου-προεξοφλώντας την άνοδο της μετοχής εν όψει του placement. Δεν είναι τυχαίο πως, σε όρους αποτίμησης η Πειραιώς "πήρε" σχεδόν 1 δισ. από την αρχή του έτους μέχρι το διάστημα της διάθεσης για το 27% του μ.κ. Η αλλαγή στις σταθμίσεις, επηρέασε τις άλλες μετοχές που συμπεριλαμβάνονται στο "καλάθι" του MSCI Standard Greece.

ΕΘΝΙΚΗ: Ικανοποίησαν την αγορά τα αποτελέσματα 2023 της Εθνικής, κυρίως η στοχοθεσία για τη συνέχεια όπως και η προοπτική γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής. Η μόνη από τις 4 συστημικές, με θετικό πρόσημο στα 7 ευρώ (1,39%).

AEGEAN: Ομοίως με την ανακοίνωση των μεγεθών 2023 της AEGEAN. Ο Ευτύχης Βασιλάκης προτείνει μέρισμα 0,75 ευρώ/μτχ και ο Δημήτρης Γερογιάννης προχωρά σε εκτιμήσεις για χρονιά-ρεκόρ το 2024. Χωρίς το "βάρος" των warrants, τροχοδρομεί η μετοχή. Με την αποτίμηση στα 1,149 δισ. οποιαδήποτε συζήτηση, σενάριο για ενδιαφέρον "τρίτων" να αποκτήσουν μετοχική πρόσβαση στερούνται λογικής. Από Νοέμβριο, και εάν η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά το 1,5 δισ., τα ξανά λέμε... Εκτίμηση αναλυτών πως, εάν λυθεί το πρόβλημα με τις διαθέσιμες θέσεις (λόγω των ελέγχων σε Airbus, και τα συμβάντα με τα Boeing) τότε η πτήση προς τα υψηλά των 13,80 ευρώ θα πραγματοποιηθεί. Στα 1,141 δισ. η αποτίμηση μετά την χρονιά-ρεκόρ

Attica Συμμετοχών: Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Attica Συμμετοχών, με αποτίμηση στα 571,4 εκατ. ούτε για αστείο. Μισό δισ. είχε δώσει ο Αντρέας Βγενόπουλος στον Περικλή Παναγόπουλο, καλοκαίρι 2007. Ούτε σαν deja vu, δεν παίζει. Σας διαβεβαιώ, άλλες οι βουλές Μεγάλου, μεγάλες.

Cenergy: Διαβάζω, για ενδιαφέρον ξένων για στρατηγική (μετοχική ) συνεργασία με την Cenergy Holdings. Οντως, το fpress τα σημείωνε και τελευταία. Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά σε όρους αποτίμησης 1,359 δισ. με τίποτε. Εμπειρος παράγων-deal maker υπολογίζει το fair value στα 2 δισ. at least.Και συντηρητικά.

ΤΧΣ: Παρευρέθηκα στο ΧΑ, στην εκδήλωση για την Πειραιώς- εισαγωγή νέων μετοχών- εύχαρις (και πως να μην) ο Χρήστος Μεγάλου, ομοίως ο Ηλίας Ξηρουχάκης. Ωστόσο, για το πως θα πορευτεί με το υπόλοιπο (18,39% της Εθνικής) σφίγγα ο επικεφαλής του ΤΧΣ. Θα προχωρήσει με την λήξη του (6μηνου) lockup; θα διατεθεί το σύνολο της θέσης; θα κρατήσει ένα ποσοστό (8%, όπως λένε από το Μ.Μ) για λόγους και σημειολογικούς; Νωρίς, πολύ νωρίς ακόμη όπως εκτίμησε παριστάμενος στην συζήτηση.

ΚΡΙ ΚΡΙ: Χθες ξεκίνησε η λειτουργία του "Πάρκου Παγωτού" της ΚΡΙ-ΚΡΙ (δίπλα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας). Με εισιτήριο 7 ευρώ η είσοδος + ξενάγηση στις εγκαταστάσεις συν απεριόριστη κατανάλωση παγωτού. Περιττό να πω, ότι μέσα σε 24ωρα κλείστηκαν οι πρώτες 1.000 επισκέψεις μαθητών- σχολείων μέχρι και από τη Θεσσαλονίκη. Ετσι όπως το πηγαίνει ο Παναγιώτης Τσινάβος προλαβαίνει 4ήμερες σχολικές εκδρομές από Αθήνα, για απεριόριστη κατανάλωση παγωτού. Και έτσι έρχονται τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά, στα 11,40 ευρώ με νέα άνοδο 2,70% χθες.

ΟΠΑΠ: Σύμπας ο κόσμος στην χθεσινή εκδήλωση του ΟΠΑΠ, στο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος, για το ΟΠΑΠ Forward. Θεσμός που από χρόνο σε χρόνο διευρύνεται. Στα 16,70 έως 17,07 με τελική στα 16,70 (χαμηλή ημέρας στο κλείσιμο). Σήμερα ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα 2023, με την OptimaBank να υπολογίζει σε μέρισμα 2 ευρώ (δλδ απόδοση στο 10% ! ). Εάν επιβεβαιωθεί, τότε τα 18 τα 'χει η μετοχή μέχρι τον αγώνα της Εθνικής με το Καζακστάν (σ.σ. στις 21 Μαρτίου).

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ