Ανήσυχη για την εξέλιξη της πανδημίας η Ματίνα Παγώνη

Ανήσυχη για την εξέλιξη της πανδημίας η Ματίνα Παγώνη

 Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη μίλησε στον ΣΚΑΪ και παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς, όπως είπε, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε λέγοντας ότι: «Τα δύσκολα περιστατικά είναι της Δέλτα, αυτά είναι που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα και τις επιπλοκές, όμως η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική, και θα γεμίσει ο κόσμος με τη μεταδοτικότητα που υπάρχει» ενώ επισήμανε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι η μόνη ασπίδα προστασίας αφού δεν προβλέπεται ένα επιπρόσθετο lockdown.

Η Ματίνα Παγώνη δήλωσε δε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 μπορεί να φθάνει και τις 100.000 ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η τρίτη δόση μας προστατεύει από τη μετάλλαξη "Όμικρον" σε καλά ποσοστά.

Όσον αφορά τη πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της επικράτειας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε τα εξής: «αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στις απλές κλίνες COVID στην Αττική που έχουν πληρότητα 67% συγκριτικά με τη Βόρεια Ελλάδα που είναι στο 52%. Οι ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι στο 88 – 89% πληρότητα» και ολοκληρώνοντας είπε: «Ευχόμαστε τα περιστατικά COVID με Όμικρον, που είναι πάρα πολλά, να μη φτάνουν ούτε στις απλές κλίνες ούτε στις μονάδες, για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα» κάνοντας ξεκάθαρη την ανησυχία της για τη πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ