Κατσαρδής: Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά τα οποία βρήκε η «Όμικρον» ανεμβολίαστα

Κατσαρδής: Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά τα οποία βρήκε η «Όμικρον» ανεμβολίαστα

Aν η «Όμικρον» πάρει την κυριαρχική θέση από τη «Δέλτα», κάτι που προς το παρόν είναι υπό αίρεση, τότε μπορεί να μιλάμε και για το τέλος της πανδημίας, ανέφερε στη συνέχεια ο Χάρης Κατσαρδής.

Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά τα οποία βρήκε η «Όμικρον» ανεμβολίαστα, είπε ο Επίκουρος καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας, Χάρης Κατσαρδής τονίζοντας παράλληλα ότι περισσότερο από τον αριθμό νοσούντων πρέπει να απασχολήσουν οι πολίτες που θα νοσηλευτούν και η θνητότητα.

«Αν και αρκετοί δηλώνουν ότι το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να καθυστερήσει ακόμα μια εβδομάδα για να διαπιστωθεί πώς εξελίσσεται η Όμικρον, ας μην παίξουμε την κολοκυθιά», είπε ο καθηγητής, εξηγώντας: «Πρέπει να μην υποχρεωθούν τα παιδιά να αφοσιώνονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς κοινωνικές επαφές, καθώς έτσι αρχίζουν άλλα προβλήματα που σε συνδυασμό με την εργασία των γονέων είναι δυσεπίλυτα».

Aν η «Όμικρον» πάρει την κυριαρχική θέση από τη «Δέλτα», κάτι που προς το παρόν είναι υπό αίρεση, τότε μπορεί να μιλάμε και για το τέλος της πανδημίας, ανέφερε στη συνέχεια ο Χάρης Κατσαρδής.

Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι και οι μεγάλοι έχουν κουραστεί. Τα παιδιά εμάς βλέπουν και μας μιμούνται κι αυτό αφορά και τη σωστή χρήση της μάσκας, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ