Επί τάπητος ο εμβολιασμός των παιδιών 15-17 ετών

Επί τάπητος ο εμβολιασμός των παιδιών 15-17 ετών

«Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17», δηλώνει η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Η επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 - 17 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις της καθηγήτριας παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλους της επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου στην τηλεόραση του Σκάι.

«Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι», δήλωσε και πρόεθσε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εγκρίνει τη χορήγηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 12 - 16 ετών, ενώ για τις ηλικίες άνω των 16 ετών έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου των Pfizer - BioNTech.

«Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» σημείωσε.

«Τα παιδιά αυτά θα νοσήσουν νωρίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, και εμείς οι παιδίατροι ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ευαίσθητη ηλικία των Πανελληνίων». «Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ» διευκρίνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ