Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών

Η έγκριση δόθηκε την Παρασκευή και ενώ νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε την Ευρώπη να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών

Πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ακολουθώντας ανάλογες εγκρίσεις από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η έγκριση δόθηκε την Παρασκευή και ενώ νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε την Ευρώπη να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν πρόκειται να τεθεί υπό έλεγχο αν δεν έχει προηγουμένως εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Όπως ισχύει στους ενήλικες, το εμβόλιο της Pfizer θα χορηγείται σε δύο δόσεις στα παιδιά. Αρμόδιοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως το εμβόλιο έχει ιδιαίτερα προστατευτικές επιδόσεις έναντι του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, οι δοκιμές έδειξαν πως αυτές ήταν αναμενόμενες και δεν προκαλούν ανησυχία.

Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, σχετίζεται με το αν οι γονείς θα δεχθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Σχετική δημοσκόπηση στη Γερμανία έδειξε πως μόλις το 51% των γονιών συμφωνούν στον εμβολιασμό, ο οποίος δεν θα είναι υποχρεωτικός και θα ξεκινήσει στη συγκεκριμένη χώρα τη μεθεπόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Η στάση της ελληνικής επιτροπής εμβολιασμών αναμένεται να αποκρυσταλωθεί στις επόμενες ημέρες, ωστόσο σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων για την προστασία τους από τον κορωνοϊό προδιορίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ