Άλμα 100 μονάδων σε μία εβδομάδα για το Χρηματιστήριο

Με εκτίναξη στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρέθηκε πάνω από τις 830 μονάδες.

Άλμα 100 μονάδων σε μία εβδομάδα για το Χρηματιστήριο

Προηγούμενες δεκαετίες θύμησε η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών την πρώτη μετεκλογική εβδομάδα. Μέσα σε πέντε ημέρες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου κατάφερε να κερδίσει περίπου 100 σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής για να κλείσει στις 830,24 μονάδες καταγράφοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 1,46%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 31,75% ενώ ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη της τάξης του 13,42%.

Σε επίπεδο τρέχουσας δεκαετίας η άνοδος 13,42% είναι η δεύτερη καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση πίσω από το 16,03% της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε πριν από το διάγγελμα του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο του 2015.

Το ράλι της τελευταίας εβδομάδας έσωσε την "παρτίδα" και σε επίπεδο μήνα καθώς τον Μάιο ο Γενικός δείκτης παρουσίασε άνοδο κατά 7,37%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μήνας που φεύγει είναι ο πέμπτος ανοδικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ