Euroxx για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Overweight και τιμή-στόχος 20,2 ευρώ για τη μετοχή

Euroxx για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Overweight και τιμή-στόχος 20,2 ευρώ για τη μετοχή

Τα σημεία «κλειδιά» και ο ισχυρός ισολογισμός

H Euroxx δίνει τιμή στόχο 20,2 ευρώ για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που αποτελεί upside 22,72% σε σύγκριση με το κλείσιμο της 29 Μαΐου στα 16,46 ευρώ.

H χρηματιστηριακή εταιρεία κάνει λόγο για ένα σταθερό σύνολο αποτελεσμάτων α’ τριμήνου αναφορικά με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το οποίο όπως επισημαίνειήταν «σε γενικές γραμμές σύμφωνο με τις εκτιμήσεις μας».

Ο Όμιλος επέδειξε σταθερή οικονομική ανάπτυξη, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις παραχωρήσεις να ηγούνται της κερδοφορίας, αντισταθμίζοντας τη χαμηλότερη συμβολή της θερμικής ενέργειας λόγω του πιο ομαλοποιημένου περιβάλλοντος τιμών ενέργειας και της προγραμματισμένης συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η Euroxx αναμένει τις υπογραφές για τις δύο παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων (Αττική και Εγνατία Οδός) εντός του 2024.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, ο τίτλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει «ανέβει» κατά 20% και παρουσιάζει δυνατότητες για περαιτέρω άνοδο (upside potential) κατά 22%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Euroxx. Σε αυτό το πλαίσιο, παραμένει overweight για τη μετοχή.

Τα σημεία «κλειδιά» των αποτελεσμάτων

Τα έσοδα α’ τριμήνου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανήλθαν σε 748 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση, αντανακλώντας τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, με ισχυρή συμβολή από τους κλάδους των ΑΠΕ και των παραχωρήσεων.

Ο Όμιλος ανέφερε adj. (προσαρμοσμένα) EBITDA αυξημένα κατά 20% σε ετήσια βάση, στα 148 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Euroxx κατά περίπου 9%. Τα EBIT του Ομίλου ανήλθαν στα 98,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση, με κέρδη προ φόρων στα 62 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% λόγω των υψηλότερων εξόδων χρηματοδότησης για επενδύσεις. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 34,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10% σε ετήσια βάση, αλλά 5% πάνω από τις εκτιμήσεις της Euroxx.

Η χρηματιστηριακή τονίζει επίσης πως ο ισολογισμός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένει ισχυρός. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 24 Μαρτίου ανερχόταν στο 1,6 δισ. ευρώ, αμετάβλητος σε σύγκριση με το 2023, με τον δείκτη net debt/adj. EBITDA (καθαρό χρέος προς προσαρμοσμένο EBITDA) στο 2,6x. Στη βάση της μητρικής εταιρείας, η ταμειακή θέση διαμορφωνόταν στα 627 εκατ. ευρώ, με τον καθαρό δανεισμό στα 293 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ