Fed:Μείωση προσωπικού μετά από μια δεκαετία αύξησης των μισθών

 Fed:Μείωση προσωπικού μετά από μια δεκαετία αύξησης των μισθών

Η Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού κατά περίπου 300 άτομα από τη μισθοδοσία του φέτος, μια μικρή αλλά σπάνια μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε έναν οργανισμό που αυξάνεται σταθερά από το 2010 καθώς η εμβέλειά του στην οικονομία και τη ρυθμιστική ατζέντα είναι αναπτυγμένη.

Ένας εκπρόσωπος της Fed είπε ότι οι περικοπές επικεντρώνονται στο προσωπικό των 12 περιφερειακών αποθεματικών τραπεζών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και πλήττουν κυρίως θέσεις εργασίας στην τεχνολογία πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που δεν χρειάζονται πλέον λόγω της εξάπλωσης λογισμικού υπολογιστών που βασίζεται σε σύννεφο και θέσεων που συνδέονται με διάφορες θέσεις της Fed μεταξύ των οποίων και τα συστήματα διεκπεραίωσης πληρωμών.


Σύμφωνα με ετήσιες εκθέσεις και οικονομικά έγγραφα που ετοιμάζει η Fed κάθε χρόνο, ο αριθμός του προσωπικού που έχει προϋπολογιστεί για το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών τραπεζών του, του διοικητικού συμβουλίου με έδρα την Ουάσιγκτον και τριών μικρότερων μονάδων, αναμένεται να μειωθεί κατά περισσότερες από 500 θέσεις\από το 2022 έως το 2023, από 24.428 σε 23.895.


Αν και μικρό σε σύγκριση με το μέγεθος της Fed, είναι η πρώτη φορά που ο προϋπολογισμός του προσωπικού μειώνεται από το 2010.

Δεδομένου ότι η πραγματική απασχόληση το 2022 έπεσε κάτω από τον προϋπολογισμό - ένα σημείωμα της Fed Δεκεμβρίου αναφέρει "υψηλότερο κύκλο εργασιών από τον προϋπολογισμό και εκτεταμένες καθυστερήσεις στην κάλυψη ανοικτών θέσεων", ιδίως στον τομέα της εποπτείας τραπεζών, καθώς ο λόγος - ο αριθμός των θέσεων που καταργήθηκαν φέτος είναι κάπως μικρότερη από την προβλεπόμενη μείωση.

Το μέγεθος οποιασδήποτε πτώσης στην πραγματική απασχόληση δεν θα γίνει γνωστό μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, όταν η Fed κλείσει τα βιβλία της το 2023 και δημοσιεύσει την τελευταία ετήσια έκθεσή της.

Ενώ το σημείωμα του Δεκεμβρίου από το τμήμα του Συμβουλίου των Διοικητών που εποπτεύει τις περιφερειακές αποθεματικές τράπεζες δεν απαιτεί ρητά περικοπές προσωπικού, υπογραμμίζει την ανάγκη να τηρούνται τα εσωτερικά πρωτόκολλα προϋπολογισμού, «με τα πιο σημαντικά σημεία εστίασης να είναι η ευθυγράμμιση με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική και διαχείριση των δημοσίων κονδυλίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ