Reuters: Προσφορά για τη United Group εξετάζει η Saudi Telecom

Reuters: Προσφορά για τη United Group εξετάζει η Saudi Telecom

H BC Partners απέκτησε τον όμιλο επικοινωνιών United Group το 2019

Σε πρώιμα στάδια ετοιμασίας για την υποβολή προσφοράς σχετικά με τις δραστηριότητες της United Group βρίσκεται η Saudi Telecom.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις που επικαλείται το Reuters, η BC Partners συνεργάζεται με συμβούλους, ώστε η πώληση να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η Saudi Telecom από την πλευρά της φέρεται να βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ενδιαφέροντος και συζητήσεων, οι οποίες όμως ενδέχεται να μην ευοδοθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η BC Partners απέκτησε τον όμιλο επικοινωνιών United Group το 2019 και φέτος, στα τέλη Φεβρουαρίου, έγινε γνωστό πως ενδιαφέρεται να πουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Κύκλοι της διοίκησης του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου αλλά και τραπεζικές πηγές δήλωναν τότε ότι μόνον εφόσον το πλάνο αυτό δεν ευοδωθεί θα εξεταστεί η πώληση επιμέρους περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, όπως η Nova στην Ελλάδα.

Η αξία της συμφωνίας που ετοιμάζει η Saudi Telecom ενδέχεται να αποτιμά τη United Group πέριξ των 8 δισ. ευρώ, μαζί με το χρέος της.

Πάντως, εάν πράγματι προχωρήσει η συμφωνία με την BC Partners, η Saudi Telecom θα επεκταθεί περαιτέρω στον ευρωπαϊκό κλάδο των επικοινωνιών. Πέρυσι, εξαγόρασε μερίδιο 4,9% στην ισπανική Telefonica, με τη δυνατότητα αύξησης της συμμετοχής της σχεδόν στο 10%. Επίσης, η θυγατρική της, η TAWAL, απέκτησε τηλεπικοινωνιακές υποδομές της United Group στη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με το Reuters, η BC Partners από την πλευρά της ψάχνει τρόπους να αυξήσει την αξία της συμφωνίας, μεταξύ άλλων χωρίζοντάς την πώληση σε δραστηριότητες σε διαφορετικές περιοχές. Το πωλητήριο έχει επίσης προσελκύσει ενδιαφέρον από funds που ενδιαφέρονται για εξαγορά σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στην Ελλάδα, την Κροατία και τη Σλοβενία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ