Παραιτήθηκε ο αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ

Παραιτήθηκε ο αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σερ Ίβαν Ρότζερς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σερ Άιβαν Ρότζερς ήταν ένας από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες του Λονδίνου στις Βρυξέλλες και θεωρούνταν ο άνθρωπος κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα ξεκινήσουν στις αρχές Μάρτη. Το Φόρειν Όφις ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται προς το παρόν να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης του μόνιμου αντιπροσώπου, ωστόσο οι φήμες λένε πως είχε κακές σχέσεις με στελέχη της Κυβέρνησης Μέι.

Σημειώνεται ότι είχε υπηρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον κατά την αναδιαπραγμάτευση της σχέσης ανάμεσα στην Βρετανία και την Ε.Ε. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από την ένωση των 28 χωρών, καθώς οι πολίτες του αποφάσισαν στις 23 Ιουνίου με δημοψήφισμα την αποχώρησή του.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 η χώρα της θα έχει προχωρήσει σε επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, εκκινώντας μια διαδικασία τουλάχιστον δύο ετών μέχρι την οριστική αποχώρηση του Η.Β. από την Ε.Ε.