Επεισόδια και πετροπόλεμος ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Επεισόδια και πετροπόλεμος ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο
Σύμφωνα με τις τελευτάιες πληροφορίες ο Εισαγγελέας έδωσε τη συγκατάθεση του για σπάσιμο της "κατάληψης" στο Πολυτεχνείο

Την ίδια ώρα επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας τραυματισμένος αστυνομικός στα Εξάρχεια.

Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, περίπου 100 κουκουλοφόροι που βγήκαν από το κτίριο Γκίνη του Ιδρύματος, που τελεί υπό κατάληψη, πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, με τους αστυνομικούς νααπαντούν με δακρυγόνα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου με το κύριο μέρος τους να λαμβάνει χώρα στην οδό Στουρνάρη και την Πατησίων. Νεαροί κουκουλοφόροι εκτοξεύουν κατά δεκάδες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πριν λίγο κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου Γκίνη και πετούν διάφορα αντικείμενα.

Η αστυνομία συνεχίζει τη χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε όλη σχεδόν την περιοχή του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτιρίων της περιοχής.Ο "πετροπόλεμος" πραγματοποιείται σε δύο σημεία. Το ένα είναιέξω από την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων και το άλλο έξω από την πύλη στην οδό Στουρνάρη. Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου είναι αυτή την ώρα αποπνικτική λόγω των χημικών.Ακόμη έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου.

Πηγή:parapolitika.gr