Αλλάζει το σύστημα εξετάσεων σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Αλλάζει το σύστημα εξετάσεων σε Γυμνάσιο και Λύκειο
Αλλαγές έρχονται για μία ακόμη φορά στην Παιδεία, με το σύστημα εξετάσεων να φέρνει τα πάνω κάτω σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Οι αλλαγές που αφορούν το Γυμνάσιο είναι ήδη σε ισχύ για τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό, με τα τρίμηνα να γίνονται τετράμηνα, ώστε να παράγεται διδακτικό έργο με τους μαθητές να βρίσκονται σε μια συνεχή αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διατηρηθούν, ενώ θα πρέπει να υπάρχει ενιαίος και αδιάβλητος τρόπος εξέτασης για όλους τους μαθητές. Ο βαθμός των εξετάσεων, λοιπόν, με τη επίδοση του μαθητή στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα καθορίζουν τον βαθμό του απολυτηρίου.

Η αλλαγή αυτή δεν αφορά στους μαθητές που είναι ήδη στο Λύκειο, οι οποίοι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα.

Το νέο σύστημα αποκάλυψε ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αναφέροντας πως το απολυτήριο Λυκείου θα ονομάζεται Εθνικό Απολυτήριο, το οποίο είναι κατά τα πρότυπα του International Baccalaureate. Ο βαθμός θα διαμορφώνεται από τη βαθμολογία των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και από την συνολικότερη παρουσία του μαθητή στο Λύκειο.