Πρώτα η πολιτική συμφωνία και μετά τα deal - Τι λένε υποψήφιοι επενδυτές

Πρώτα η πολιτική συμφωνία και μετά τα deal - Τι λένε υποψήφιοι επενδυτές
Στο ἁκουστικό παραμένουν οι ξένοι μέτοχοι τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.


Όπως αναφέρει γνωστός παράγοντας της αγοράς τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, κανένα επιχιερηματικό deal δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και κανένα ευρώ δεν πρόκειται να πέσει στην ελληνική οικονομία αν δεν υπάρξει πρώτα συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το πολυαναμενόμενο deal εξαγοράς της Forthnet, όπου τόσο οι διοικήσεις της Vodafone - Wind όσο και του ΟΤΕ αν και έχουν ήδη ετοιμάσει τις προτάσεις τους, οι ξένοι μέτοχοι τους αρνούνται να δώσουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Όπως ανέφερε προ ημερών το fpress, η πρόταση των Vodafone – Wind για την εξαγορά της Forthnet, είναι έτοιμη, ενώ όπως ακούγεται θα είναι χαμηλότερη έναντι της αρχικής.
Eκείνο που απομένει είναι οι αναγκαίες εγκρίσεις από τους μετόχους των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η διοίκηση της Wind θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως των αμερικάνικων επενδυτικών κεφαλαίων που είναι οι μέτοχοί της και η Vodafone τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ομίλου στι Λονδίνο.
Η έγκριση των ξένων μετόχων όμως δεν πρόκειται να δοθεί αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έρθει σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που υπέβαλλαν οι δύο εταιρίες για την εξαγορά του 60% της Forthnet (ελέγχουν ήδη το 40%) στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, ανέρχεται στα 210 εκατ ευρώ συν τις δανειακές της υποχρεώσεις ύψους 325 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την συνολική αποτίμηση στα 535 εκατ. ευρώ.