Αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της Moody’s για την κυπριακή οικονομία ο ΥΠΟΙΚ Κύπρου

Αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της Moody’s για την κυπριακή οικονομία ο ΥΠΟΙΚ Κύπρου
Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, εμμέσως πλην σαφώς, αμφισβήτησε σήμερα την έκθεση του διεθνούς οίκου Moody΄s, σε σχέση με τις δυσμενείς εκτιμήσεις του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και τον ρυθμό ανάπτυξης. Στη χθεσινή έκθεσή του ο οίκος επισημαίνει ότι αναμένει συρρίκνωση του κυπριακού ΑΕΠ κατά 12% φέτος και 6,4% το 2014.

«Να καταγραφεί αυτή η διαπίστωση κι όταν σε λίγους μήνες θα έχουμε τα τελικά δεδομένα να αξιολογήσουμε όλοι μαζί και τους αξιολογητές», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Σε παρατήρηση, ότι προκύπτει πως τα τελικά δεδομένα θα διαψεύσουν τον διεθνή οίκο, ο κ. Γεωργιάδης με εύσχημο τρόπο επανέλαβε: «Καταγράψετε αυτά που ο οίκος εκτιμά για να δούμε σε λίγους μήνες πόσο ακριβείς ήταν οι εκτιμήσεις του».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι δικαίωμα του κάθε οίκου αξιολόγησης να κάνει αυτό που όντως είναι η δουλειά του, δηλαδή να αξιολογεί.

«Πιστεύω ότι στη συνέχεια ο καθένας θα μπορεί να αξιολογήσει πόσο σωστές, ακριβείς και μελετημένες ήταν κάποιες από αυτές τις αξιολογήσεις», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του κ. Γεωργιάδη.