Άμεση παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας προτείνει ο Τζέφρι Σακς

Άμεση παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας προτείνει ο Τζέφρι Σακς
Στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας αναφέρθηκε την Τρίτη ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστήμιου Κολούμπια της Νέας Υόρκης Τζέφρι Σακς, μιλώντας σε κλειστή εκδήλωση του Harvard Business School of Greece στο Μέγαρο Καρατζά.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός οικονομολόγος, που έχει συμπεριληφθεί δυο φορές στην λίστα των 100 πιο ισχυρών του κόσμου του περιοδικού «Time», και είχε διατελέσει σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, πρότεινε τρόπους στήριξης της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά και ανασυγκρότησης της ελληνικής παραγωγής.

Όπως τόνισε στη παρούσα φάση η ζώνη του ευρώ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα κάτι περισσότερο από μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρέους, κάτι που τόνισε πως δεν είναι επαρκές.

Ωστόσο, εστίασε στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος προκειμένου να ενισχυθεί με βιώσιμο τρόπο η ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσα από την εκμετάλλευση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.

Ο ίδιος είπε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, στον τουρισμό και στην πληροφορική και υπογράμμισε πως θα πρέπει οι ελληνικές εταιρείες να αναζητήσουν νέες αγορές.

Στην εκδήλωση του Harvard Business School of Greece μετείχαν οι κ.κ. Ν. Δένδιας, Μ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Μαυραγάνης, Φ. Σαχινίδης, Τ. Γιαννίτσης, Π. Ευθυμίου, Δ. Δασκαλόπουλος, Αλ. Τουρκολιάς, Γ. Ζανιάς, Ν. Γκαργκάνας, Μ. Ξαφά, Αλ. Μωραιτάκης, Ν. Τσούκαλης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γερμανός Πρεσβευτής Βόλφγκανγκ Ντολτ.