Ως τις 15 Οκτωβρίου η αξιολόγηση δανείων από BlackRock

Ως τις 15 Οκτωβρίου η αξιολόγηση δανείων από BlackRock
Ως τις 15 Οκτωβρίου θα παραδώσει η BlackRock την πράξη αξιολόγησης των μοντέλων χειρισμού προβληματικών δανείων που ακολουθούν οι τέσσερις συστημικοί τραπεζικοί όμιλοι και ταυτόχρονα τη μελέτη για τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές ως προς τη διαχείριση προβληματικών δανείων.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι η πράξη αξιολόγησης θα παραδιδόταν ως το τέλος Σεπτεμβρίου, δόθηκε όμως μικρή παράταση.

Στα τέλη Οκτωβρίου θα παραδώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος το προσχέδιο των εκτιμήσεών της για τις αναμενόμενες ζημιές από μη εξυπηρετούμενα δάνεια την τριετία Ιούνιος 2013 με Ιούνιο 2016. Και ως τα τέλη Νοεμβρίου θα παραδοθεί και η τελική μελέτη.

Για τον τελικό προσδιορισμό, όμως, των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών από ΤτΕ, την Τρόικα και την EBA πέραν των αναμενόμενων ζημιών πιστωτικού χαρτοφυλακίου ( BlackRock) θα προσμετρηθούν, όπως συνέβη και πέρσι τον Δεκέμβριο, και τα business plans των τραπεζών.

Ως business plan λειτουργούν στην προκειμένη περίπτωση τα πλάνα αναδιάρθρωσης που κατέθεσαν ως τις 30 Σεπτεμβρίου σε DG Comp αλλά και Τράπεζα της Ελλάδος οι συστημικές τράπεζες.