Δεν βλέπει αλλαγή της γερμανικής πολιτικής στην Ευρωζώνη η Goldman Sachs

Δεν βλέπει αλλαγή της γερμανικής πολιτικής στην Ευρωζώνη η Goldman Sachs
Την εκτίμηση ότι η άνετη εκλογική επικράτηση της Καγκελαρίου Μέρκελ δεν θα διαφοροποιήσει την ακολουθούμενη πολιτική της οικονομικής στήριξης μέσω ανταλλαγμάτων που έχει εφαρμόσει η Γερμανία στην περιφέρεια της Ευρωζώνης διατυπώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman Sachs (European Views: German elections: Strong result for Chancellor Merkel), η εκλογική νίκη που πέτυχε η Μέρκελ μπορεί να ερμηνευτεί ως στήριξη της πολιτική της.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της GS, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι είχαν εκφράσει και τις περισσότερες ενστάσεις και επιφυλάξεις για τα πακέτα διάσωσης προς τους αδύναμους του Ευρωπαϊκού Νότου, δεν κατάφεραν τελικά να εισέλθουν στη Βουλή, επιτυγχάνοντας το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην πολιτική τους διαδρομή.

Η Goldman Sachs υπογραμμίζει ότι τα υψηλά ποσοστά που έλαβαν οι ευρωσκεπτικιστές της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» υποδηλώνουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που επικρίνει την έως σήμερα πολιτική της στήριξης και απορρίπτει την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς τον ευρωπαϊκό νότο. Μάλιστα θεωρεί πως τα υψηλά ποσοστά του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» θα περιορίσουν τις δυνατότητες χαλάρωσης της ακολουθούμενης πολιτικής στην περιφέρεια της Ευρωζώνης σε ενδεχόμενη συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών- Σοσιαλδημοκρατών.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες με το βασικό αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών να εκτιμάται πως θα είναι η εισαγωγή κατώτατου μισθού.