Nowotny: Πολύ νωρίς για να συζητηθεί ένα νέο πακέτο βοήθειας

Nowotny: Πολύ νωρίς για να συζητηθεί ένα νέο πακέτο βοήθειας
Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να υπάρξει κάποια απόφαση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Nowotny, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της Oesterreichische Nationalbank, εκτίμησε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπάρξουν "συγκεκριμένες απαντήσεις" για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι πληθαίνουν τα σημάδια πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη ενισχύεται, κάτι που ελαφρύνει την πίεση προς την ΕΚΤ να προχωρήσει και σε νέες μειώσεις των επιτοκίων της.

"Είναι μια αδύναμη ανάκαμψη, αλλά είναι μια ανάκαμψη", υπογράμμισε.

Αντί να μειώσει το κόστος δανεισμού για τις τράπεζες, η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει πώς θα γίνει η χαλαρή νομισματική της πολιτική πιο επωφελής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

"Δεν θα έβλεπα πολλά επιχειρήματα τώρα για μια μείωση των επιτοκίων", δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει επίσης την ανάγκη για σύσφιξη της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την ανάγκη η ΕΚΤ να αρχίσει να δημοσιεύει τα πρακτικά των συναντήσεων της, ο Nowotny δήλωσε ότι "η προσωπική μου άποψη είναι αυτή των ιδρυτών της ΕΚΤ. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, μη δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις ψηφοφορίες των μελών του Δ.Σ.".