Σόιμπλε: Το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα είναι «πιο περιορισμένο»

Σόιμπλε: Το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα είναι «πιο περιορισμένο»
Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα θα είναι «πολύ πιο περιορισμένο» από τα δύο προηγούμενα, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα άνοιξε δημοσίως τη σχετική συζήτηση.

«Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιρισμένα απ' ό,τι μέχρι τώρα», είπε ο κ. Σόιμπλε σε δηλώσεις τους προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ερωτηθείς για την κρίση στην Ευρωζώνη και το ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων (σ.σ. εκ νέου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους) μετά τις εκλογές στη Γερμανία.

Στην αρχή της εβδομάδας ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που παραπέμπει το θέμα για το 2014.

Ο κ. Σόιμπλε δίνει στην εφημερίδα μια εξήγηση για τη δήλωσή του, η οποία προκάλεσε πολλές αναταράξεις, καθώς η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

«Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές [...] ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε χθες σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Κόμπλεντς.

«Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα», κατέληξε.