Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, απαράδεκτα υψηλή η ανεργία, το μήνυμα Άσμουσεν

Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, απαράδεκτα υψηλή η ανεργία, το μήνυμα Άσμουσεν
Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προέτρεψε την κυβέρνηση το μέλος της ΕΚΤ, Γ.Ασμουσεν σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Αναγνώρισε την πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα εκφράζοντας, όμως, την ανησυχία του για την ανεργία που βρίσκεται «σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα».

Δεν έγινε συζήτηση για παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα είπε ο Άσμουσεν και υπακούοντας στις αποφάσεις του Eurogroup, παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις και ενέργειες αναφορικά με το ελληνικό χρέος και ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, στα μέσα του 2014 και εφόσον διαπιστωθεί η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, στη βάση πάντοτε των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012.

Ο κ. Άσμουσεν δήλωσε τον σεβασμό του για τις προσπάθειες που έχουν γίνει σημειώνοντας ότι «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος ιδιαίτερα τους τελευταίους 18 μήνες».

Χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας στο επτάμηνο, σημειώνοντας πως βλέπει τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης, επισημαίνοντας όμως πως η ανεργία έχει φτάσει σε μη αποδεκτά επίπεδα.

«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στην ελληνική οικονομία, αναγνωρίζω ότι είναι μια επώδυνη διαδικασία και ότι η ανεργία είναι σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα» δήλωσε ο Ασμουσεν.

Aνέφερε ακόμη πως είναι επικεντρωμένος στο να επιτύχει το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε ένα νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι η επίσκεψή του είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες και παραπέμποντας ξανά στις αποφάσεις του Εurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετά για την Ελλάδα για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και τις μέλλουσες» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.