NYT: Πλήγμα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων η αποπομπή Σταυρίδη

NYT: Πλήγμα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων η αποπομπή Σταυρίδη
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αποπροσανατολίστηκαν

Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αποπροσανατολίστηκαν ξανά, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με την αποπομπή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε νέο δημοσίευμα τους οι New York Times, με αφορμή τις διακοπές του Στέλιου Σταυρίδη στην Κεφαλονιά και τα όσα ακολούθησαν.

Υπό τον τίτλο «ο επικεφαλής των ιδιωτικοποιήσεων παραιτείται μετά από μια λανθασμένη κίνηση στις ενεργειακές πωλήσεις», οι NYT κάνουν λόγο για κίνδυνο νέας πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει μείνει πίσω σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας των πολιτικών αναταράξεων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.

Και μπορεί, κατά τους New York Times, η ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει ότι η απομάκρυνση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προκαλέσει «αναταραχές», ωστόσο, όπως σημειώνουν, το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει μείνει πίσω σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας των πολιτικών αναταράξεων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και έχει βγει εκτός των στόχων που έχει θέσει η Τρόικα».