Με 20 επενδυτικούς ομίλους συναντήθηκε ο Σαμαράς στις ΗΠΑ

Με 20 επενδυτικούς ομίλους συναντήθηκε ο Σαμαράς στις ΗΠΑ
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος επαφών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει στη Νέα Υόρκη (στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος) με επικεφαλής 20 μεγάλων επενδυτικών ομίλων.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το πρόγραμμα των συναντήσεων του στην Ουάσινγκτον με την επίσκεψη του στα γραφεία της «Washington Post» και τη συνάντησή του με το δημοσιογραφικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας, έγινε σε βάθος κουβέντα και οι επιτελείς της «Washington Post» έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός μετέβη στη Νέα Υόρκη όπου συναντήθηκε με επικεφαλής 20 αμερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά από ελληνικής πλευράς, ωστόσο επισημαίνεται ότι εκπροσωπούν συνολικά κεφάλαια περίπου ενός τρις δολαρίων και εξειδικεύονται είτε σε επενδύσεις χαρτοφυλακίου (ομόλογα, μετοχές) είτε σε συμμετοχές που αφορούν παραγωγικές μονάδες, ορισμένα δεν εκ των πρώτων έχουν ήδη συμμετάσχει και στις ΑΜΚ των ελληνικών τραπεζών.

Η συνάντηση προετοιμάσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης (αρμόδιο για τις ξένες επενδύσεις) Νότη Μηταράκη και τον επικεφαλής του Invest in Greece Στέφανο Ησαΐα, οι οποίοι βρίσκονται επίσης από προχθες στο Μεγάλο Μήλο.

Κατά τις πληροφορίες, οι επαφές έγιναν με ομίλους που έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον για επενδυτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα – όπως για παράδειγμα η Rhone Capital ή η Fortress ή η Third Point.