Ο ΤΑΡ στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Λέτα

Ο ΤΑΡ στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Λέτα
Τις τελευταίες πολιτικές «ανάσες» πριν από τη μάχη του Σεπτεμβρίου παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που στο εσωτερικό μέτωπο της κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιεί ότι η επόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα ίσως να είναι και η πιο δύσκολη μέχρι τώρα.

Ο πρωθυπουργός συναντά σήμερα (12:00) στο Μαξίμου τον Ιταλό ομόλογό του με «ατζέντα» τα ενεργειακά (ΤΑΡ), τη λαθρομετανάστευση, τις συνθήκες αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως τις πολιτικές ανάπτυξης που πρέπει να αναπτύξει η ευρωζώνη για την ανάσχεση της ανεργίας. Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη με ποσοστά άνω του 27% ενώ και στην Ιταλία, την τρίτη οικονομία της Ευρώπης, για πρώτη φορά η ανεργία ξεπέρασε το 12% -ποσοστό που μεταφράζεται σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους εκτός εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει αυτές τις επαφές, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Ομπάμα προκειμένου να ξεκινήσει για τη «στροφή» του Σεπτεμβρίου που ουδείς αυτή τη στιγμή σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ γνωρίζει αν τελικά θα οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες ή όχι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Σαμαράς την επομένη της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο θα επισκεφθεί και τη Νέα Υόρκη χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη «κλείσει» το πρόγραμμα και οι επαφές που θα έχει εκεί.