Ανακοινώθηκε η παράταση για υπόχρεους με ΑΦΜ 1 και 2

 Ανακοινώθηκε η παράταση για υπόχρεους με ΑΦΜ 1 και 2
Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία (έληγε σήμερα 22 Ιουλίου) ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι καλούνται να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά.

Με δεμένο ότι υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, οι δηλώσεις που θα υποβληθούν από υπόχρεους με ΑΦΜ 1 και 2 θα θεωρούνται εμπρόθεσμες.

Η επόμενη καταληκτική ημερομηνία, για υπόχρεους με ΑΦΜ 3 και 4, είναι η επόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 30 Αυγούστου και θα δέχεται δηλώσεις ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν οι δηλώσεις που θα υποβάλλονται μετά τις επίσημες παρατάσεις που ανακοινώνει το ΥΠΟΙΚ θα θεωρούνται εμπρόθεσμες. Διότι εάν θεωρηθούν εκπρόθεσμες οι συγκεκριμένοι υπόχρεοι θα χάσουν τις εκπτώσεις φόρου που δικαιούνται, όπως το bonus από τη συγκέντρωση αποδείξεων για το χτίσιμο του αφορολόγητου και τη μείωση φόρου.