Υπό στενή παρακολούθηση τα έσοδα από τον ΦΠΑ στην εστίαση

Υπό στενή παρακολούθηση τα έσοδα από τον ΦΠΑ στην εστίαση
Από μήνα σε μήνα θα ελέγχονται απότην τρόικα τα έσοδα του ΦΠΑ στην εστίαση. Και στην περίπτωση που αποδειχθεί, στην πράξη, ότι δεν έχουν βελτιωθεί όσο αναμένεται (περίπου κατά 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με μια κατ' αρχήν εκτίμηση), τότε η μείωση του στο 13%, που προανήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν θα ισχύσει.

Δηλαδή, ο συντελεστής θα επανέλθει στα σημερινά υψηλά επίπεδα. Αυτό περιέγραψε ο κ. Σαμαράς με το διάγγελμα του, κάνοντας έκκληση στους μαγαζάτορες να κόβουν αποδείξεις.

Από το υπουργείο Οικονομικών, πάλι, είναι περισσότερο ...πρακτικοί. «Ας καταλάβουν και οι επαγγελματίες του κλάδου ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επεδίωκαν με κάθε τρόπο τη μείωση του ΦΠΑ, την πέτυχαν, τώρα ήλθε και η ώρα να την διαφυλάξουν» αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδια στελέχη του. Το ζητούμενο ωστόσο εν προκειμένω είναι τελικώς θα «υπακούσουν» στις προτροπές της κυβέρνησης οι άμεσα αρμόδιοι και αν θα διαφυλάξουν το 13%.

Σε κάθε περίπτωση, η τρόικα έχει δώσει στην κυβέρνηση περιθώριο πέντε μηνών, για να αποφασίσει οριστικά για την τύχη του μέτρου. Το μπαλάκι λοιπόν πέφτει στο γήπεδο της αγοράς εστίασης...