Έλεγχοι σε όλο το δημόσιο

Έλεγχοι σε όλο το δημόσιο
Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν ωράρια και άδειες για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους μετά και τους ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και τον εντοπισμό πολλών κοπανατζήδων.

Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης βρήκαν μεταξύ άλλων, σε τέσσερα υπουργεία, δημοσίους υπαλλήλους φαντάσματα, οι οποίοι απουσίαζαν από την εργασίας τους αδικαιολόγητα αλλά και προϊσταμένους οι οποίοι δεν ελέγχουν αν τηρείται το ωράριο των υφισταμένων τους. Πρόκειται για τα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Παρασκευά Νομικό, οι έλεγχοι επεκτείνονται προκειμένου -όπως είπε- «να διασφαλιστεί ότι η στοιχειώδης και θεμελιώδης υποχρέωση των υπαλλήλων να τηρούν τον χρόνο εργασίας τηρείται απαρέγκλιτα από όλους και σε όλες τις υπηρεσίες».

Πειθαρχικές διώξεις σε όσους δεν τηρούν το ωράριό τους

Πειθαρχικές διώξεις στους υπαλλήλους που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα και μείωση των αποδοχών εκείνων που δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους ανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο οι υπάλληλοι που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες τον μήνα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όσο και οι προϊστάμενοι που αμέλησαν να παρακολουθούν, ως όφειλαν, την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους, θα έλθουν αντιμέτωποι με τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους.