ΕΤΕ: Δεν υπάρχουν άμεσες εξελίξεις για Finansbank

ΕΤΕ: Δεν υπάρχουν άμεσες εξελίξεις για Finansbank
Δεν υπάρχουν άμεσες εξελίξεις ως προς το σχεδιασμό αξιοποίησης της Finansbank σημειώνουν κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για πρόθεση διάθεσης ποσοστού της τάξης του 40% της τουρκικής θυγατρικής του ομίλου.

Η αξιοποίηση της Finansbank με διάθεση μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή ή στην αγορά βρίσκεται στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ομίλου, όπως διευκρινίζουν, χωρίς όμως σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς προηγούνται κινήσεις πώλησης non core business assets, όπως η Αστήρ Παλλάς και άλλες θυγατρικές ή συμμετοχές του ομίλου σε μη τραπεζικές δραστηριότητες.

Η Εθνική έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την ανακεφαλαιοποίησή της βρίσκεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη διαδικασία κατάρτισης του πλάνου αναδιάρθρωσης, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τις συμπληρωματικές κινήσεις ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Το τελικό πλάνο αναδιάρθρωσης δεν έχει ακόμη υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) καθώς η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα και ενδέχεται να υπάρξει παράταση ως και τον Σεπτέμβριο.