Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για το αέριο

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για το αέριο
Με τους επικεφαλής δύο μεγάλων ισραηλινών εταιρειών, που ειδικεύονται στο χώρο του αερίου, συναντήθηκε (σε ανύποπτο χρόνο) ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καλά ενημερωμένες πηγές, που είναι σε γνώση του γεγονότος, δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες. Το μόνο που περιορίζεται να πει είναι πως «ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τα στελέχη υπομονή» και για την ακρίβεια «να περάσει το καλοκαίρι και μετά να κινηθούμε».

Προφανώς από το φόβο έντασης στο Αιγαίο, με τους Τούρκους, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, εμφανίζονται επιφυλακτικές: «Δεν καταλαβαίνουμε πως εμπλέκονται οι Τούρκοι στη Χαλκιδική, όπου επίσης υπάρχει κοίτασμα αερίου(σσ: εννοώντας το κοίτασμα της Επανομής)», είπαν στην Voria.gr.

Πάντως, ήταν σχετικά αισιόδοξοι με τον κ. Γιάννη Μανιάτη, τον νέο υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για τον οποίο έλεγαν ότι «είναι καθηγητής και φαίνεται να ξέρει καλά το θέμα».

Οι ίδιες πηγές επίσης έκαναν γνωστό ότι στελέχη των δύο εταιρειών θα ξανάρθουν στην Ελλάδα, ενδεχομένως και πριν από το τέλος του καλοκαιριού, για νέες επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.