Suddeutsche Zeitung: Χρηματοδοτικό κενό 10 δισ. στην Ελλάδα

Suddeutsche Zeitung: Χρηματοδοτικό κενό 10 δισ. στην Ελλάδα
Η Ελλάδα χρειάζεται άλλα 10 δισ. ευρώ μέχρι το Σεπτέμβριο για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που θα μπορούσε να απειλήσει την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας, αναφέρει η γερμανική Sueddeutsche Zeitung επικαλούμενη Ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν κατονομάζει.

Τα διεθνή κεφάλαια για την Ελλάδα είναι ανεπαρκή για να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση, τονίζει η εφημερίδα. Αμέσως μετά από το καλοκαίρι, οι χώρες του ευρώ θα χρειαστεί να συζητήσουν για πιθανή περαιτέρω χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγο πριν από το ταξίδι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfang Schaeuble στην Αθήνα. Με τις γερμανικές εκλογές να διεξάγονται στις 22 Σεπτεμβρίου, είναι απίθανο ο Γερμανός υπουργός να μπορεί να δεσμευτεί για περισσότερη βοήθεια, προσθέτει η εφημερίδα.

Η απάντηση ήρθε δια στόματος Κομισιόν μέσω twitter, και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο του Olli Rehn, Simon O’ Connor, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ότι «τα δημοσιεύματα για χρηματοδοτικό κενό 10 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι λάθος. Το πρόγραμμα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο για τους επόμενους 12 μήνες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ενδεχόμενο κενό στη χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ελλάδα, θα αντιμετωπιστεί εν ευθέτω χρόνω στη βάση δεδομένων και όχι σπέκουλας».