Ν. Δένδιας: «Αν υπήρχε διαφωνία μου με τον πρωθυπουργό θα με είχε αποπέμψει»

Ν. Δένδιας: «Αν υπήρχε διαφωνία μου με τον πρωθυπουργό θα με είχε αποπέμψει»

Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στις φήμες για παραγκωνισμό του, μετά από διαφωνία για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία.

«Αν υπήρχε διαφωνία του υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό, θα με είχε αποπέμψει ο πρωθυπουργός» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας για πρώτη φορά στις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται σε απόσταση με τον πρωθυπουργό σχετικά με την απόφαση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία.

Μάλιστα ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα που δεν υιοθέτησε τη σχετική φημολογία και σημείωσε «θα με είχε αποπέμψει ο πρωθυπουργός και δεν θα καθόμασταν δίπλα δίπλα. Είναι φανερό ότι καθοδηγούνται δημοσιεύματα για διαφωνία με τον πρωθυπουργό και στερούνται σοβαρότητας».

Σφοδρότατη ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση, Μιχάλη Κατρίνη. «Προσπαθώ να ενημερώνω και εσάς και το κόμμα σας. Δεν σας επιτρέπω τον τύπο της παρέμβασης που διατυπώσατε. Είχατε εκφράσεις που τις άφησα να περάσουν στην πρωτολογία σας. Καταλογίσατε φιάσκο στην κυβέρνηση από την επίσκεψή μου στη Μόσχα. Στοιχειωδώς έπρεπε να μας πείτε γιατί ήταν φιάσκο. Γιατί δεν το διατυπώσατε όταν έγινε;

Μ. Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτή την κρίση δεν επιδίωξε εθνική συνεννόηση

Το ίδιο θα λέγατε για τον Μακρόν, τον Μπλίνκεν, τον Λε Ντριάν; Για τι κατηγορείται την ελληνική κυβέρνηση, ότι δεν προέβλεψε την εισβολή; Μας παραλληλίσατε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ότι δεν είμαστε στο ύψος του, αν με ρωτούσατε θα το αναγνώριζα αμέσως. Είδατε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη που ζητούσε να φύγουν οι Έλληνες από την Ουκρανία. Και εν πάσει περιπτώσει, αφού τα είχατε προβλέψει, γιατί δεν μοιραστήκατε μαζί μας αυτά που είχατε προβλέψει και μας τα λέτε 7 μέρες μετά την εισβολή.

Να σας πω και κάτι άλλο που είναι πιο σοβαρό από τα προηγούμενα. Η απάντηση στην τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ, δεν ομιλούμε για κατάθεση αγωγής σε πρωτοδικείο. Όταν υπάρχει καθυστέρηση υπηρετει εθνική σκοπιμότητα, δεν αρνήθηκα ποτέ να σας ενημερώσω. Τα περί ολιγωρίας είναι παιδικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ