Παρέμβαση ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά

Παρέμβαση ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αναλάβουν σύντομα πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο δηλώνει στην «Καθημερινή» πως η αμερικανική πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί άμεσα και πως ο αναπληρωτής υπουργός Μάθιου Πάλμερ θα μεταβεί στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη του τον Μάρτιο στην Ελλάδα, όπου θα μιλήσει στο Οικονομικό Φο΄ρουμ των Δελφών.

Η πρωτοβουλία των ΗΠΑ θα εστιάσει στη διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας αλλά και στην αποτροπή ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας

Στο μεταξύ, συγκαλείται εκτάκτως σήμερα το συμβούλιο εξωτερικών υποθέσων της Ε.Ε. που θα εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ αλλά και στη Λιβύη. Για την κατάσταση στη Λιβύη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν ανεπίσημη ενημέρωση από τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη, ενώ όσον αφορά στο Ιράκ θα υπάρξει ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ