Στην Ουάσιγκτον τα βλέμματα

Στην Ουάσιγκτον τα βλέμματα

Για τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο της αμερικανικής επιχείρησης στη Βαγδάτη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, αλλά και υπό τη σκιά των κινήσεων της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από ελληνικής πλευράς τονίζεται πως ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει στον Αμερικανό πρόεδρο πως η χώρα μας αποτελεί τον βασικό παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις θέσεις της Αθήνας για την ακυρότητα της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης, για την οποία αναμένεται να υπογραμμίσει πως δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα. Δεν είναι σαφές αν μετά τη συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Πριν διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στην έδρα του Ταμείου στην αμερικανική πρωτεύουσα. Στο πρόγραμμα του πρωθυπουρογύ περιλαμβάνεται επίσης συνάντηση με την ηγεσία του ινστιτούτου μελετών Atlantic Council και συμμετοχή του σε πάνελ με τον αντιπρόεδρό του Ντέιμοντ Ουίλσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ