Τσίπρας - Ερντογάν σε ασκήσεις ισορροπίας

Τσίπρας - Ερντογάν σε ασκήσεις ισορροπίας

Προσεκτικές δηλώσεις έκαναν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της σημερινής τους συνάντησης.

Την προώθηση μέτρων εμπιστοσύνης και την εντατικοποίηση των διμερών συνομιλιών συμφώνησαν οι δύο ηγέτες σύμφωνα με όσα δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέλεξαν προσεκτικές διατυπώσεις στις δηλώσεις τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει σε ένα σημείο πως πρέπει πρώτα να μπουν τα θεμέλια για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων και μετά να “χτίσουν” πάνω σε αυτά.

Σχετικά με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο μετά από απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου όπου ισχύει η διάκριση των εξουσιών. Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την αξίωση για έκδοση των οκτώ και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να προσφέρει άσυλο σε φυγάδες.

Σχετικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε το θέμα με την ικανοποίηση των αξιώσεων της Άγκυρας για τους μουφτήδες της Θράκης.

Σημειώνεται πως αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ