Σταϊκούρας για Τσίπρα: Μικρή δόση αλήθειας και μεγάλη δόση ψεύδους

Σταϊκούρας για Τσίπρα: Μικρή δόση αλήθειας και μεγάλη δόση ψεύδους
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός και πρόεδρος του υπολοίπου εκ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, με τη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνισή του, προσέθεσε ένα ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των οβιδιακών μεταμορφώσεων, της αυθαίρετης ερμηνείας της πραγματικότητας και των θολών υποσχέσεων. Όμως οι πολίτες έχουν κατανοήσει το παίγνιο», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Επιπλέον ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν λέει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι η μείωση των δημοσιονομικών στόχων θα οδηγήσει στην αποφυγή 20 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρων τα προσεχή χρόνια.

«Η αλήθεια είναι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι εξαρτώνται από την κατάσταση και τη δυναμική της οικονομίας, ενώ το ζητούμενο είναι το ύψος των δημοσιονομικών στόχων σε συνδυασμό με το ύψος των παρεμβάσεων που απαιτούνται για να υλοποιηθούν οι στόχοι. Δυστυχώς, επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και η δημόσια οικονομία στα πρωτογενή ελλείμματα», εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ ο οποίος αμφισβήτησε και την εκτίμηση του κ. Τσίπρα ότι μετά από τρεις αξιολογήσεις, μέχρι το καλοκαίρι του 2016, η χώρα θα βγει από το μνημόνιο.

«Συνεπώς, είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας επιδίδεται, ως συνήθως, στην πρακτική της μικρής δόσης αλήθειας και της μεγάλης δόσης ψεύδους, προσδοκώντας ότι για μια ακόμη φορά θα παρασύρει τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα αποκλείσουν πλέον από την πολιτική ζωή το «διαζύγιο με την πλήρη αλήθεια», συμπλήρωσε ο συντονιστής οικονομικών της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ