Τσίπρας:«Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα»

Τσίπρας:«Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα»
Την επιμονή «συγκεκριμένων» θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνεργάτες του, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ενώ το ΔΝΤ φέρεται να εκφράζει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των ελληνικών προτάσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά το σκέλος της φορολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει, «είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Η ελληνική πλευρά ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα αντιπρόταση των θεσμών, πιο κοντά στις απαιτήσεις της Λαγκάρντ, η οποία αφενός διαφωνεί με το φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης, αφετέρου επιμένει στην περικοπή της ασφαλιστικής δαπάνης της τάξεως του 1% του ΑΕΠ.
Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των τριών θεσμών στις 14:00 ώρα Ελλάδος, παρουσία των Κλάους Ρέγκλινγκ και Γερούν Ντέισελμπλουμ.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών όμως θα συνεδριάσουν και νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ